2015. május 18., hétfő

Könyvajánló: Esther Vilar

2012.07.27. 10:54 Huffnágel Pista 



Forrás: huffnagel.blog.hu



"Ezt a könyvet azoknak ajánlom, akikről nem esik szó benne: annak a néhány Férfinak, aki nem hagyja magát idomítani, annak a néhány nőnek, aki nem adja el magát ­ és azoknak a szerencséseknek, akiknek nincs piaci értékük, mert túl öregek, túl csúnyák vagy túl betegek." 




Esther Vilar nagy sikerű 1974­ben megjelent könyve magyarul a Scribd­en. Kötelező olvasmány minden Férfi számára! Hazánkban 1990­ben jelent meg és volt szerencsénk akkor elolvasni. Egyet találtunk 600 Ft­ért a Bookline oldalán, ha valaki szeretne egy eredeti példányt. A mű rögtön megjelenése után vihar kavart, ami azóta ugyan csitult, de nem ült el. Itt egy korabeli német tévéfelvétel a csinos fiatal irónő és Alice Schwarzer közötti stúdióbeszélgetésről.



Ez volt Vilar első nyilvános tévészereplése, Alice Schwarzer pedig akkor már a sikeres EMMA német feminista magazin nagyhatalmú főszerkesztője volt. Ebben a műsorban nácizza le Vilart Schwarzer. Nem kell németül tudni ahhoz, hogy a hanglejtésből és a testbeszédből véleményt tudjunk alkotni.




Több mint 4 óra és angol, de aki beszéli a nyelvet, annak gyorsabb, mint elolvasni a könyvet A szerző másik fontos könyve 1976­ban kiadott, magyarul is megjelent (2007) műve a Férfi joga két nőre tavaly még 300 Ft volt a SOTE Nagyvárad téri könyvesboltjában. Most is ennyiért rendelhető a Semmelweis Kiadó honlapján. A mű eredeti címe Das Polygame Geschlecht, a mi feministáktól megnyomorított fordítónk, Szirmai Imre jobbnak látta csak két nőre jogot adni nekünk, holott az eredeti német cím szerint itt inkább TÖBB nőről van szó. Szintén nagyon hasznos olvasmány! Többek között megtudhatjuk belőle, hogy CSAK a Férfiak prűdek, avagy OROSZLÁNKIRÁLY!!! 


Ez már annyira veszélyes, hogy a neten nem lelhető fel belőle egy ingyenes példány, ezért az javasoljuk, hogy vegyétek meg magatoknak, és Férfi barátaitoknak, de SOHA ne adjátok kölcsön egy nőnek, mert nem látjátok viszont! Kellemes olvasást! 


A cikk nem saját!
Forrás: huffnagel.blog.hu

Amennyiben érdekesnek találtad a posztot, nyomjál bátran egy LIKE­ot, mert fontos nekünk a visszajelzésed.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése